7 Adet Bilişim Meslek Standardı Resmi Gazetede Yayınlandı

Tübider tarafından 17 Ekim 2012 tarihinde yayınlandı.

İTO koordinasyonunda, TÜBİDER Bilişim Sektörü Derneği tarafından hazırlanan Bilgisayar Destek Elemanı (Seviye 4-5), TÜBİDER Bilişim Sektörü Derneği, TBV Türkiye Bilişim Vakfı ve TEKİS Tüm Eğitim Kurumları İşverenleri Sendikası tarafından hazırlanan Veri Giriş Elemanı (Seviye 4) ve Sistem İşletmeni Seviye (4-5), TÜBİDER Bilişim Sektörü Derneği ve TBV Türkiye Bilişim Vakfı tarafından hazırlanan BT Satış Elemanı (Seviye 4-5) mesleklerinin taslak standardı T.C Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) Bilişim Teknolojileri Sektör Komitesinin incelemesi ve MYK Yönetim Kurulunun onayının ardından 16 Ekim 2012 tarihli ve 28443 sayılı (Mükerrer) Resmi Gazete’de yayımlanarak Ulusal Meslek Standardı (UMS) niteliği kazandı. (Resmi Gazete için Tıklayınız!)

Resmi Gazetede Yayınlana UMS’ler

Bilgi İşlem Destek Elemanı (Seviye 4) Ulusal Meslek Standardı
 Bilgi İşlem Destek Elemanı (Seviye 5) Ulusal Meslek Standardı
 BT Satış Elemanı (Seviye 4) Ulusal Meslek Standardı
 BT Satış Sorumlusu (Seviye 5) Ulusal Meslek Standardı
 Sistem İşletmeni (Seviye 4) Ulusal Meslek Standardı
 Sistem İşletmeni (Seviye 5) Ulusal Meslek Standardı
 Veri Giriş Elemanı (Seviye 4) Ulusal Meslek Standardı

TÜBİDER’in bilişim sektörü mesleklerinde test ve sertifikasyonu sağlayan bir kurum olmasını sağlayacak Mesleki Bilgi ve Beceri Sınav ve Belgelendirme Merkezleri (VOC-Test Merkezleri) Avrupa Birliği destekli hibe projesi çerçevesinde hazırlanan Meslek Standartlarından sonra bu mesleklere ait bilgi, beceri ve yetkinliklerin tanımlandığı Yeterlilikler de yine Tübider tarafından hazırlanacak ve MYK’nın yine aynı sektör komitesi incelemesinden sonra MYK Yönetim Kurulu tarafından onaylanarak resmi nitelik kazanacaktır.

Tübider’in amacı bilişim mesleklerinde Avrupa Yeterlilikler Çerçevesi (AYÇ) doğrultusunda uygun bir değerlendirme, ölçme ve belgelendirme sistemi oluşturmaktır. TÜBİDER, IBT (Internet Based Test) sistemi ile bilişim sektöründe uluslararası geçerliliği olan, adil, şeffaf, tutarlı ve güvenilir bir sınav ve belgelendirme merkezi kuracaktır.

Detaylı bilgi için www.voctest.org adresini ziyaret ediniz.