Yasal Mesleki Sertifikasyona İlişkin Sınavlar Başladı

Tübider tarafından 5 Nisan 2013 tarihinde yayınlandı.

Türkiye’de Bilişim Sektöründe, Resmi Gazete’de Yayınlanan Ulusal Meslek Standartlarına ve Ulusal Yeterliliklere göre verilen, devlet tarafından tanınan, Avrupa’da da geçerli ve istihdam teşviki uygulanan ilk sertifika sınavları rezervasyona açıldı. 2 yıldır süren projemizin başarı ile sonuçlanması ve Mesleki Yeterlilik Kurumu’ndan yapılan yetkilendirme sonrası yasal sertifikasyona ilişkin yapacağımız ilk sınavlar başvurulara açıldı.

Adayların açılacak sınavlara başvuru yapabilmeleri için;

Açılacak sınavların ölçeceği yeterlilikler ile ilgili bilgilere Sınav Hazırlık Rehberi‘nden ulaşabilir, sınavlara hazırlık yapabilirsiniz.

Mesleki Yeterlilik Kurumu onaylı sertifikasyona ilişkin istihdam teşviki :  Resmi Gazete’de yayımlanan 6111 sayılı Kanun ile 4447 sayılı Kanun’da yapılan değişiklikle beraber ilave istihdam teşvikini düzenleyen Geçici 10. Madde 01.03.2011 tarihi itibariyle yürürlüğe girmiştir. Bu madde gereğince Mesleki Yeterlilik Kurumu’na (MYK) ait yeterlilik belgesine sahip çalışanların sigorta primlerinin işveren hissesinin tamamı 12-48 arasında İşsizlik Sigortası Fonu’ndan karşılanacaktır. Asgari ücret ile çalışan tek bir personel için bile 12 aylık bu rakam 1,860.- TL ve 48 ay için ise 7,440.- TL.’dir.

sgktesvik