mektup3Değerli Meslektaşım,

STK’ların devlet nezdinde itibari ve yaptırım gücü artıyor…

Tübider Bilişim Sektörü Derneği olarak üyelerimizin ve dolayısı ile sektörümüzün yararına pek çok faaliyet yürütüyoruz. Bu faaliyetleri yapılan etkinlikler, gönderdiğimiz mailler, web sitemiz ve TÜBİDER Bilişim Dünyası (PDF versiyonu için tıklayınız) adlı dergimizle size duyurmaya çalışıyoruz. Yürüttüğümüz faaliyetler sonucunda STK’ların siyasi otorite ve devlet kurumları üzerindeki etkisinin her geçen gün arttığını görüyor ve geleceğe daha büyük bir umutla bakıyoruz.

Mutlaka size uygun bir TÜBİDER Faaliyeti vardır…

Artan bu etkiye ve yoğunlaşan faaliyetlerimize rağmen sektörün yararına faaliyet yürütmek isteyen gönüllü insan sayısında ne yazık ki bir artış yok, oysaki bu faaliyetler her geçen gün daha fazla insan gücü ve fedakârlık gerektiriyor. Örneğin sadece Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) Mesleki Sınav ve Belgelendirme AB projesi (http://www.voctest.org) için 20.000 adam saatten fazla zaman harcadık. Bunun mükafatını Ocak ayı içinde resmi olarak Bilgisayar Donanım Elemanı ve Ağ Teknolojileri mektup_2Elemanı mesleklerinde  sertifikasyona başlayarak alacağız ve diğer meslekler için de çalışmalarımız devam ediyor. Sektör Birliği projemizle sektörde olması gerektiğini düşündüğümüz minimum standartları hukuki bir zemine oturtmaya çalışırken,  oluşturulacak yapı ile minimum hizmet tarifesi ve sektörün envanteri gibi konulara köklü çözümler getirmek için çaba gösteriyoruz. Öte yandan ithalatçıları, bayi kanalını ve son kullanıcıyı yakından ilgilendiren Piyasa Gözetim faaliyetlerini yürütüyoruz. Bütün bu çalışmalar için sizin de katkınıza ihtiyacımız var.

Siz de TÜBİDER’in çalışmalarına katılın,  Yönetim Kuruluna aday olun …

Tübider Yönetim Kurulu iki haftada bir Çarşamba günleri saat 17-19 arasında Mecidiyeköy’deki ofisimizde toplanıyor. Yönetim Kurulu toplantılarımız tüm dernek üyelerinin katılımına açıktır, hatta üye olmak veya derneği tanımak isteyen kişiler de bu toplantılara katılabilir. 2013’ün Mayıs veya Haziran ayında olağan Genel Kurulumuz olacak ve bu kurulda derneğin yönetim organlarında görev alacak yeni arkadaşlara ihtiyacımız var. Siz de sektörün yararına çalışmak istiyorsanız zamanınızın sadece bir kısmına talibiz. mektup_4Önümüzdeki ilk Yönetim Kurulu toplantımız 19 Aralık Çarşamba günü saat 17’de olacak, sizleri bu toplantıya hem derneği daha iyi tanımanız hem de bize kendinizi tanıtmanız adına bekliyoruz.

Bu vesile ile sizlerin ve sektörümüzün  2013 yılının iyi geçmesini temenni eder, sizlere başarı dolu bir yıl dilerim.

Saygılarımla

Erkin Fındık