TÜBİDER SAMSUN ŞUBESİ

Telefon: 0362 230 55 40

e-posta: samsun@tubider.org.tr

Türkiye bilişim sektörünün en büyük ve yaygın örgütlenmesi TÜBİDER Bilişim Sektörü Derneği’nin Samsun şube açılışı 23 Eylül 2006 Cumartesi günü NortPoint Otel’de yapılan etkinlikle duyuruldu.

Samsun’da faaliyet gösteren 60 bilişim firması yetkilisinin katıldığı etkinliğe, TÜBİDER genel yönetim kurulu başkanı İbrahim Durak ve Ankara şube başkanı Nuray Başar’da katılarak Samsun’lu bilişimcilerle bir araya geldiler.

Yerel ve Ulusal basınında takip ettiği etkinliğin sponsorluğunu AMD / İvent ve E-Çözüm üstlendi. Toplantının açılışını yapan Samsun şube yönetim kurulu başkanı Ali Kıroğlu “Şube kuruluş süreci hakkında” katılımcılara bilgi verdi. “Bilişimcilerin Samsun’da örgütlü olmalarının hem kendi aralarındaki ilişkileri düzenleyeceğini, hem de kurum ve kuruluşlarla ilişkilerini düzenleyeceğini” belirten Kıroğlu “sektörün etik ve ticari kurallar bakımından denetlenmesi ve yönlendirilmesi çalışmalarını özellikle önemsediklerini” söyledi. Ali Kıroğlu, “Halen 30 civarında bilişim firmasının şube üyeliğinin gerçekleştiğini, kısa zamanda bu sayının bir kaç katı artmasına çalışacaklarını” bildirdi.

Samsun Şube başkanının açılış konuşmasının ardından söz alan İbrahim Durak “bilişim sektörünün alışkın olduğu iş modellerinin yerini yenilerine bırakmakta olduğunu, önümüzdeki yıllarda ürünlerin ve ürünlere bağlı gelişen iş biçimlerinin çok köklü biçimde değiştiğine tanıklık edeceğimizi” belirtti. “TÜBİDER’in bu değişikliği kavramaya ve buna uygun olarak bilişim sektörünün özellikle bayi kanal yapısını geliştirmeye çalıştığını” söylenen Durak, “bu amaçla kanal dostu markalar ve tüketici dostu satıcılar oluşturmaya çalışan bir çalışmayı başlatmaya karar verdiklerini” bildirdi. İbrahim Durak, çalışmanın “Türkiye’nin her yerinden bayi kanal firmalarını eğitmeyi, farklılaştırmayı ve onlara yeni iş becerileri kazandırmayı amaçladığını” söyledi.

Daha sonra söz alan Ankara şube başkanı ve genel yönetim kurulu sekreteri Nuray Başar “TÜBİDER çatısı altında asıl paylaşmamız gerekenin sektörel birliktelik ve sorunlara ortaklaşa çözüm arama istek ve azmi olduğunu, derneğin bunu hakkıyla yerine getirmek için daha çok katkı ve çabayı yanında görmek istediğini” söyledi.

Türkiye’nin son dönemde içine girdiği AB sürecinin ve yeni düzenleme ve uygulamaların sektörü nasıl etkileyeceği konusunda bilgi veren TÜBİDER genel koordinatörü Nuri Ödemiş “değişmekte olan ve yeni düzenlenen yasal değişikliklerin sektörü etkileri konusuna” değindi. “Önümüzdeki süreçte mesleki yeterlilik ve ehliyetin belgelenmesinin ve sertifikasyonun bir farklılık ve kalite yeterliliği olarak önemli olacağını” söyleyen Ödemiş “sektörün özellikle piyasa gözetim ve denetimine, mesleki ve ticari hukuktaki yeni düzenleme ve uygulamalara hazırlanması gerektiğini” belirtti. Toplantı sponsoru İvent ve AMD’nin katılımcılara kendi faaliyetleri hakkında bilgi vermesinin ardından toplantı sona erdi