e-SkillsTR e-Beceriler ve e-Yeterlilikler Raporu

Tübider tarafından 10 Ekim 2013 tarihinde yayınlandı.

e-skills-what-are-they“Bilişim Sektörü e-Becerileri ve e-Yeterlilikleri Araştırması” 2011-2013 yılları arasında Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) Sınav ve Belgelendirme çalışmaları sürecinde toplanan veriler, anket sonuçları, birebir görüşmeler, İK siteleri bilgileri ve saha analizleri ile hazırlanmıştır.

Araştırmanın amacı Bilişim ve İletişim Teknolojilerinin (BİT) sektöründe çalışmak ve/veya girişimci olmayı hedefleyen birçok genç için sektördeki istihdam ve iş açığını göstermek ve bu alanlara talip olabilmeleri için gereken e-yeterlilikleri taslak olarak belirlemektir.

AB ülkelerinde “e-skills” (e-beceriler) konusunda birçok makale, araştırma ve rapor bulunmaktadır. Bunların çoğu akademik anlamda olup sadece belirli bölümleri konuyu açıklamak amacıyla makalemizde özetlenmiştir. Araştırma sonuçları yalnız AB ülke standartlarını baz alarak değil, Türkiye sektörel gerçekleri ile de yoğurularak belirlenmiştir.

Rapora erişmek için tıklayınız

Katılımda Bulunan Danışmanlar:

Ayşegül Alev Aydın, Betül Bayrakdar, Cengiz Pak, Erkin Fındık, Faruk Çubukçu, Mustafa Kuğu

Dr. Mustafa Yanartaş, Dr. Ragıp Başbuğ, Sinan Oymacı

Derleyen: M.Niyazi Saral