Cebit Hannover 2011 İş Gezisi ve KOSGEB Desteği

Tübider tarafından 1 Şubat 2011 tarihinde yayınlandı.

TÜBİDER 2011 yılında  Türkiye’nin partner ülke olduğu Almanya Hannover kentinde 1-5 Mart tarihleri arasında yapılacak olan CEBIT 2011 fuarı için bir iş gezisi düzenlemiştir.  İş gezisinde Cebit 2011 fuarının gezilmesi yanında Futurematch etkinliği çerçevesinde 2 li görüşmeler yapılması ve Avrupalı Türk İşadamları Birliği ile bir görüşme yapılması planlanmaktadır.

TÜBİDER’in organize ettiği bu iş gezisinde katılımcı firmaların ulaşım ,konaklama, futurmatch etkinliği  ve fuar giriş ücretleri üzerinden  % 50 oranında (firma  başına maksimum 2000 TL) KOSGEB  desteği almak mümkün olacaktır. İş gezisine katılan firmaların KOSGEB desteğine başvurup başvurmayacakları tamamı ile kendi tasarruflarındadır.   Bu destek için KOSGEB veri tabanında  kaydolmak ve genel destek programına girmek gerekmektedir http://www.KOSGEB.gov.tr/Pages/UI/Destekler.aspx?ref=7 .

Bu prosedürleri tamamlamanız durumunda  sadece yurtdışı iş gezisi desteği değil,  nitelikli eleman istihdamı, tanıtım desteği gibi 12 farklı destekten de ayrıca yararlanabilirsiniz. Genel destek programına giriş için gerekli görüşmelerin ilgili KOSGEB birimleri ile yapılması gerekmektedir. Düzenleyeceğimiz gezide katılımcı firmaların KOSGEB desteği kapsamına alınabilmesi için ;

Enterprise Europe Network yüzyüze görüşme organizasyonunun bu yılki Türkiye sorumlusu Sabancı Universitesi Avrupa İşletmeler Ağı ile iletişime geçip Cebit fuarı için hazırlanmış olan Futurematch ( http://www.b2match.eu/futurematch ) organizasyonu aracılığı ile yüzyüze görüşmeler organize etmesi (Future Match ticari ve teknik işbirliği arama toplantıları katılım ücreti firma başına 110 Euro (+%19 KDV) olup bu fiyata CEBIT Hannover Messe’ye firmanın yüzyüze görüşme organizasyonuna katılmayı teyit ettiği 3 KİŞİNİN giriş bileti dahildir. Daimi fuar giriş biletinin tutarı 70 Euro olduğu düşünülürse bu seçenek ile oldukça uygun bir fiyata ikili görüşmeler organize edildiğini söyleyebiliriz) yada, TÜBİDER tarafından organize edilen  ve 3 Mart 2011 Perşembe saat 10’da Avrupa Türk İşadamları Birliği ( www.bteu.de ) ile yapılacak görüşmeye katılması gerekmektedir.

Katılımcı firmanın kendi organize ettiğiniz ikili görüşmeler olması durumunda davetiyelerinin bir kopyasını tarafımıza iletmesi gerekmektedir.

Gezi’nin KOSGEB desteğindeki bir iş gezisi olabilmesi için toplu olarak düzenlenmesi gerekmektedir.  Bu sebeple Hannover Messe Fuarları Türkiye Yetkili Seyahat Acentası ITF Tur’dan THY ve Öger Tur ulaşım seçenekli aşağıda bulabileceğiniz iki farklı paket teklifi alınmıştır. Paketlerden biri tercih edilerek yapılacak gezinin bedeli katılımcıların kendisi tarafından ITF Tur’a ödenecek , iş gezisi sonrası  TÜBİDER tarafından düzenlenecek rapor’un KOSGEB’e teslimi ve kabulü sonrası , destek bedeli KOSGEB tarafından katılımcıya ödenecektir.

Fuar Mart ayında yapılacağından Şubat ayının ikinci yarısında KOSGEB desteği için çok yoğun talep olacağını düşünmekteyiz. Bu sebeple geziye katılmak isteyen firmaların tur seçeneğini belirleyerek dernek merkezi ile ivedi olarak irtibata geçmesini rica ederiz.