Bilişim Zirvesi Panellerimize Yoğun İlgi

Tübider tarafından 18 Ekim 2011 tarihinde yayınlandı.

TÜBİDER bu yıl “Sınırlar Kalkıyor” temesı ile düzenlenen Bilişim Zirvesi’ne iki adet panel ile katılım sağladı. 5 Ekim 2011 tarihinde Bilişim Sektöründe  Meslek Standartları ve Sektör Birliği ve Fatih Projesi üzerine yapılan panelller yoğun ilgi gördü. Paneller MYK Yönetim Kurulu Başkanı Bayram AKBAŞ, gazeteci Abbas GÜÇLÜ, Vodafone Genel Müdür Yardımcısı Hasan SUEL, TÜBİFED Yönetim Kurulu Başkanı Rüştü ARSEVEN, TİVDER Yönetim Kurulu Başkanı Erkin FINDIK’ın katılımı ile gerçekleşti.

Panel 1 Katılımcıları

İlk panelimiz “Bilişim Sektörü Meslek Standartları Çalışmaları ve Tübider VOC Test Merkezi Projesi ile Tübider Bilişim ve Haberleşme Sektör Birliği Projesi” üzerine idi. Panelde,  bilişim sektöründe halen devam etmekte olan meslek standartları oluşturma çalışmalarında gelinen nokta ve bundan sonraki aşamalar konuşuldu, buna paralel olarak sektörde faaliyet gösteren firmaların gerekli yeterliliğe sahip olmasını ve yeterliliğin ölçütü olarak bilişim işletmesinde en az sertifikalı veya konusunda eğitim almış bir kişinin çalışmasını öngören, yasal bir mevzuata dayalı olan ve bilişim sektörünün tamamının üye olacağı bir meslek örgütünün kurulmasını amaçlayan Sektör Birliği projesi tartışıldı.

Panel 2 Katılımcıları

İkinci panel Fatih Projesi üzerine olup bilişim öğretmenlerinin yoğun ilgisi ile yapıldı. FATİH Projesi’nin bilgi ve iletişim tek­nolojilerinin (BİT) yeni nesillere eğitim açısından hem katkı sağlaması, hem de bu teknolojilerin kullanımıyla oluşacak teknoloji birikiminin Türki­ye için gelecekte katma değer oluşturması tartışıdı ve TÜBİDER proje ile ilgili resmi görüşünü kamuoyu ile paylaştı.

Panel Videoları

Panele ait videoları aşağıdaki bağlantılardan bilgisayarınıza kaydederek izleyebilirsiniz.

Bayram AbaşTunay Alkan (I)Abbas Güçlü (I)Özgür Ali ÖzkirişçiHasan Suel

Niyazi Saral, Tunay Alkan (II)Abbas Güçlü(II), Sorular (I)Sorular (II)