TÜBİDER ANKARA ŞUBESİ

Nuray Başar

Başar Bilgisayar Eğitim

Başkan
Şuayip Çavuşlar Prota Bilgisayar Başkan Yar.
Orkun Arıyörük

Ahmet Koyunoğlu

1 Bilgisayar

Kuruluş

TÜBİDER, bilişim sektörünün tüm ülkede örgütlenmesine yönelik çalışmalarını Ankara şubesinin kuruluşu ile ileri bir noktaya taşıdı. Ülkemizin siyasal yönetim merkezinde bilişimcilerin sesinin örgütlü ve gür çıkmasını sağlayacak olan Ankara şubemiz, 50 nin üzerinde bilişim firmasının üye ile çalışmalarına başlamış bulunuyor.  2 Ekim 2003 tarihinde yapılan Ankara şubesi Kurucular Kurulu toplantısında, aday olan 18 firma temsilcileri arasından TÜBİDER Ankara şubesi Kurucu Yönetim Kurulu asil ve yedek üyeleri ile Denetleme Kurulu üyeleri seçildi.

I. Genel Kurul

Ardından 22 Ekim 2003 Çarşamba günü yapılan toplantıyla TÜBİDER’ in dernek içinde işlettiği demokratik yapıya uygun olarak yapılan seçimler sonucunda görev bölüşümü, gerçekleştirildi. Bu toplantı da ayrıca çalışma komisyonları da belirlendi. Ankara şubemiz 17.06.2004 Tarihinde I. olağan genel kurulunu başarı ile gerçekleştirdi.

II. Genel Kurul

Ankara şubemizin II. Genel Kurulu ise 23 Mayıs 2006 tarihinde Ankara Altınel Otel’de yapıldı.

TÜBİDER’in sektörel faaliyetlerinin ve şube çalışmalarının ele alındığı genel kurul’da yeni şube yönetim organları seçildi.

TÜBİDER genel yönetim kurulu ve Ankara şube sekreteri Nuray Başar tarafından açılan genel kurulda şube çalışmaları hakkında konuşan Ankara şube yönetim kurulu başkanı Fatih Bilal Yülek ileride Mayıs 2006 altı krizi diye anacağımız günlerden geçiyoruz. Sektörümüz de yakından etkileyen bu gelişmeler karşısında sektör olarak yapabileceklerimizi de düşünmek zorundayız dedi. TÜBİDER’in küçük ve orta ölçekli bilişim firmalarının sektörde ortaya çıkan değişim ve gelişmelere ayak uydurması ve kendilerini var edebilmeleri için neler yapılabileceğine daha fazla yoğunlaşması gerektiğini belirten Yülek, “dernek olarak bunun sektörel borcumuz olduğunu düşünüyorum” dedi.

Genel Yönetim Kurulu adına konuşan kurul başkanı İbrahim Durak “sektördeki değişimi ve dönüşümü sektörün kavraması için yapılan çalışmalardan” örnekler verdi. “Bu konunun sektör tarafından yeterince kavranamadığını ve iş yapma biçimini değiştirmede hala yavaş davranan firmaların bir süre sonra geç kalmış olacaklarını” söyledi.

TÜBİDER’in “sektörel sorumluluklarını üstlenmeye her zaman hazır olduğunu” belirten Durak, “önümüzdeki dönemde de bu gelişmeleri takip etmeye ve sektörün bir artı değere dönüştüreceği çalışmalar arayışında olacaklarını” belirtti.

Şube yönetim kurulu raporlarının görüşülmesinin ve aklanmasının ardından şube organları için seçime geçildi. Yapılan seçimlerin ardından şube organlarına seçilenler belli oldu. Yeni seçilen yönetim kurulu 29.05.2006 tarihinde toplanarak kendi arasında görev bölüşümü yaptı.