Anadolu VOC Test Merkezleri

Tübider tarafından 5 Aralık 2012 tarihinde yayınlandı.
voc_anadolu2.pngTÜBİDER’in bilişim sektörü mesleklerinde test ve sertifikasyonu sağlayan bir kurum olmasını sağlayacak Mesleki Bilgi ve Beceri Sınav ve Belgelendirme Merkezleri (VOC-Test Merkezleri) Avrupa Birliği destekli hibe projesi  kapsamında Anadolu’nun farklı illerinde sınav ve belgelendirme yapılması amacı ile test uç noktalarının (TEST CENTER’ların) anlaşmaları yapılacaktır. Tübider İktisadi İşletmesine bağlı olarak çalışmak ve Voc-Test Merkezi olmak isteyen kuruluşlarının aşağıdaki nitelikleri sağlaması gereklidir.Öncelikli Şehirler: Ankara, Bursa, Adana, İzmir, Gaziantep, Konya, Kayseri ve Antalya

Voc-Test Merkezi olabilmek için mutlaka bu şehirlerde olunması gerektiğine ait bir sınırlama yoktur. Merkezi diğer şehirler, örneğin Kocaeli, Diyarbakır, Erzurum, Sivas, Trabzon, Samsun..vb. ve birden fazla da test merkezi olmak için başvuru yapılabilir.

Test Merkezi için zorunlu alt yapı

AA) Teorik Sınav Salonu

1. En az 40 m2 dışarıya açılan bir penceresi ve kliması olan, tüm odanın kamera ile izlenebildiği bir güvenli alan
  2. Sınava girecek her kişiye 1 adet masa ve bir bilgisayar
    • En az 2 GB bellek
    • Windows 7 Professional veya Ultimate ve tüm Windows güncellemeleri
    • Devre dışı bırakılmış “Kullanıcı Hesabı Denetimi UAC” hizmeti
    • Yapılandırılmış ve en az 1 kez kullanılmış Internet Explorer 9 veya üzeri
    • Windows Security Essential yazılımı
    • Adobe Flash Player 11 veya üzeri tarayıcı eklentisi
    • Microsoft LifeCam HD-5000 web kamerası (farklı marka ve model web kamerası kullanılmak istenirse; öncelikle 1 adet web kamerasının yazılım
    • uyumluluk testi için merkezimize gönderilmesi gerekmektedir)
    • Cisco VPN Client yazılımıADSL veya daha hızlı bir internet bağlantısı (bağlantı kesikliği ve hız değişkenliği yaşanabilen mobil internet bağlantıları kabul edilmeyecektir)Not: İşletim sistemi hariç tüm yazılımsal özellikler ekibimiz tarafından sağlanabilir.
  3. Sınav boyunca sürekli çalışabilecek batarya gücüne sahip UPS Sistemi
  4. 1 Adet Lazer yazıcısalon1.jpg

BB) Performans Sınav Salonu

1. Performans sınavları (Uygulamalı sınav) 40 m2 alan
  2. Teknik servis masası ve elektrik tesisatı
  3. ESD (Elektrostatik Discharge) Antistatik yer kaplaması
  4. Topraklama
  5. LCD ekran ve spesifikasyonu önemli olmayan komple masaüstü bilgisayarlarsalon2.jpg

Not: Performans Uygulamaları için gerekli tüm ekipman, cihazlar, deney setleri, ölçü aletleri ana merkez tarafından sağlanacaktır. (Osiloskop, deney setleri, lehimleme cihazları, routerlar, vs.)

tools5.jpg

Gerekli nitelikleri taşıyan ve TEST CENTER olmak isteyen kuruluşlara başta proje koordinatörü olmak üzere proje ekibinin katılacağı şehirlerarası seyahatlerde görüşmeler gerçekleştirilerek uygun bulunan kurumlarla yazılı anlaşmalar imzalanacaktır. Bu test merkezlerinin TS/EN 17024 personel Belgelendirme Akreditasyonu sağlaması için ortak çalışma yapılacaktır.
Başvurularınız için nsaral@voctest.org

Detaylı bilgi için www.voctest.org adresini ziyaret ediniz.